De Cacao ceremonie is een uitnodiging om contact te maken met je hart en je lichaam en vergeten stukken te herontdekken. 

De Cacao spirit is een vrouwelijke energie en een echte hartopener. Door het drinken van Cacao kun je gemakkelijker afdalen van je hoofd naar je hart. De cacao spirit is een zachte energie die je op een hele subtiele liefdevolle manier in staat stelt waar te nemen wat er in jou afspeelt. Het versterkt het gevoel van verbinding met onszelf, elkaar en de omgeving.

De Cacao ceremonie
We starten de ceremonie met het opzetten van de ceremoniële ruimte. We openen de windrichtingen en nodigen de spirit van de Cacao uit waarna we onze persoonlijke intenties zetten. Daarna drinken we een beker cacao. 

Lees meer...

Keren CoganHelende tijd voor jezelf.
Het eind van het jaar is bij uitstek een goed moment om even stil te staan en een pas op de plaats te maken. Het bezinnen en bezielen van jouw leven. In het stilstaan rondkijken…stop je je energie in de juiste dingen? Leveren jouw werk, jouw relaties en jouw sociale leven de zingeving en voldoening waar je naar verlangt?

Samen nemen we de tijd en rust om te onderzoeken wat losgelaten mag worden en wat toegelaten mag worden in jouw leven; om de balans tussen je hoofd, je hart en je buik

Lees meer...

Marjolein VersteegeHerstel Yoga is een zachte, helende yoga die speciaal is ontwikkeld voor mensen met gezondheidsklachten. Ook als je beperkt bent in je energie en beweging kun je mee doen. Herstel Yoga heeft positieve effecten bij o.a. rugklachten, COPD, burn-out, hoge bloeddruk, Parkinson en kanker. Yoga stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam, verbetert de algehele gezondheid en vermindert stress en pijnklachten. Door zachte oefeningen worden organen gemasseerd en verbetert de doorbloeding en circulatie van lymfe. Ook leert men een langzame en diepe buikademhaling, waardoor het lichaam in een toestand van rust en herstel komt. Dit leidt meteen in de eerste les al tot een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Lees meer...

trancedansEen hele nacht dansen

Het is dansen met een blinddoek op, je eigen plek, je eigen ritme en eigen tijd.
Een gelegenheid om diep te gaan, om je te laten dragen door Moeder Aarde en te reizen met je spirit.
Begeleid door wereldmuziek, trance muziek zodat je steeds dieper en intiemer met jezelf kunt zijn.

Daarna ontbijt, even samen zijn en delen als dat nodig mocht zijn of stil lekker eten.
Vooraf even afstemmen en uitleg.

Van zaterdagavond 22 augustus 22:00 tot zondagochtend 23 augustus 6:39 en daarna ontbijt.
Prijs € 25,-

Voor meer informatie en/of opgave mail

Mark 18bIn deze workshop maken we een reis met het Black Bear medicijnwiel.
Het medicijnwiel is een oud en beproefd middel om inzicht en healing te krijgen voor zowel je dagelijks als je spiritueel leven.
In dit weekend workshop maken we gebruik van het medicijnwiel en de goede rode weg om een stap te zetten naar wie je bent, zodat je meer aanwezig en krachtiger jezelf kunt zijn in je dagelijks leven.
Het is een intensief weekeinde waar verder geen voorkennis nodig is.
Wel is het fijn als je 24 stenen meeneemt om je eigen medicijnwiel te kunnen leggen.

De workshop wordt gegegeven door Mark - Eagle Eye

Voor de actuele data en prijs zie de Agenda.

 

 

Keren CoganThe Rite of the Womb (de Baarmoeder-rite) – ofwel de 13e Munay-Ki inwijding – is onderdeel van een negental overgangsrites van dede Q’ero-sjamanen van Peru.

Zoals de naam al doet vermoeden staat de baarmoeder centraal bij dit ritueel. De baarmoeder is namelijk een plek waar veel vrouwen (vaak onbewust) angst, spanning verdriet en trauma’s opslaan uit dit en vorige levens.

Het ritueel is erop gericht om de vrouw en de baarmoeder weer terug te brengen naar hun oorsprong van liefde en creatie en alle pijn en verlies die erin opgeslagen is los te laten. Dit ritueel is ook zeer geschikt voor mannen die contact willen maken met hun vrouwelijke energie.

De 13de Rite is cadeau aan jezelf. Laat trauma achter je en laat liefde toe
Door de energie van de inwijding, die zowel een healing als een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht gereactiveerd. De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Als vrouw draag je bewust of onbewust de pijn en het verdriet

Lees meer...

Vijf dagen iedere dag een trancedans is een intensieve reis.
We dansen wo, do, vrij en za  's avonds van 20:00 t/m 22:15 uur en zondagmiddag van 15:00 t/m 17:15 uur.
De dansen zullen dusdanig op elkaar worden afgestemd dat we een reis door de chakraas maken.
Het is fijn om genoeg tijd en ruimte te maken voor deze reis en naast het dansen het liefst geen andere verplichtingen te hebben.

Zaterdag 1 augustus is ook de buitendag wat dan tevens een integratie dag kan zijn.
Mocht daar  behoefte aan zijn dan beginnen we de zondagmiddag eerder beginnen om aandacht te geven aan wat er gebeurt is de afgelopen dansen.

Van wo 29 t/m zo 2 augustus
Prijs € 99,-

Vanwege de ruimte indeling is er beperkt plaats voor max 6 deelnemers.
En natuurlijk gelden ook de richtlijnen van het RIVM.

DuinplekOp een prachtig landgoed bij de zandvoortseweg gaan we op zaterdag 1 augustus ervarings gerichte oefeningen en een ritueel doen.
Oefeningen om je te verbinden met de natuur, de harmonische wereld en een plek te eren en wakker te maken.

Natuurlijk ook om te genieten en te ontspannen.
Tijd van 11 uur tot ongeveer 16 uur.
Het is een try-out dus de bijdrage is vrijwillig wel is het fijn als er genoeg inkomsten zijn om de eigenaar van de plek een vergoeding te kunnen geven.

Natuurlijk houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en mede daarom neem zelf eten en drinken mee.

Opgave bij de regenboogslang mail.

De praktische informatie krijg je na opgave.

drie hoek psychische flexibiliteitDe MindfulnessPLUS training (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor psychische flexibiliteit om anders om te gaan met stress, depressie en angst. Mindfulness is hierbij een van de vaardigheden die geleerd wordt.

ACT therapie of ‘acceptatie en commitment therapie’ is een innovatieve, luchtige en warme wetenschappelijk bewezen vorm van gedragstherapie waarbij het veranderen van je dagelijks leven op de voorgrond staat. ACT is gericht op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. Deze flexibiliteit bepaalt hoe je omgaat met negatieve gedachten, onaangename gevoelens en (lichamelijke) ervaringen. Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker je kunt omgaan met de moeilijke ervaringen die je tegenkomt en hoe beter je je leven kunt invullen op basis van de dingen die jij waardevol en/of belangrijk vindt. Je leert hoe je een waardevol en zinvol leven kunt leiden.

Lees meer...

Je eigen dreamcatcher, ratel, smudge-veer te maken of te versieren is een tijdrovend maar vaak een heel bevredigend iets.

We hebben een hele stapel veren gekregen met wat we nog aan spulletjes hebben is het heel leuk om daar iets moois van te maken. We kunnen helpen met een dreamcatcher, ratel, smudge-waaier, buideltjes, kralen versieringen, succes-veer etc.

Voor het maken van sommigen dingen moeten we al eerder op pad om het te verzamelen dus als je weet wat je wilt maken en gaat komen laat het ons weten dan zorgen wij er voor dat de basisspullen aanwezig zijn.
We hebben veel maar niet alles dus neem zelf ook dingen mee als je al weet wat je wilt en het nog mooier wilt maken.

Het is op de extra dag van het jaar 29 februari en we beginnen om 11 uur tot ongeveer 13-14 uur.
De prijs is een vrijwillige bijdrage en voor sommige spulletjes zal een vergoeding worden gevraagd.
Kinderen zijn van harte welkom.

 

Seven Breaths to a New Life: Activating Your Light Bodies​
Part 1 of the Reclaiming Tantra Series

Kriya Lineage and Jeff Blue PNG

In this workshop, you will:
*Learn Principles and Practices of the Jyoti Lineage of Babaji's Tantric Kriya Yoga
*Claim Your Authentic Personal Empowerment 
​*Attain True Yogic States of Consciousness
*Learn How You Are Sovereign Over Your Healing and Spiritual Growth 
*Heal and Grow on Direct Energetic Levels - From the Inside Out
*Address the Source of Your Challenges Rather Than the Symptoms
*Open and Activate Your Energy Circuits (Nadis)
*Learn Powerful Emotional Healing Practices
*Understand the Function of Your Chakras
*Clear, Activate, Open and Balance Your Chakras
*Discover, Embody and Manifest Your True Essence
*Clear the Energetic Blocks that Impede Your Progress
*Remove Negative Influences from Your Life
*Balance Your Feminine and Masculine Energies
*Understand the Connection Between Your Sexuality and Spirituality

Lees meer...

Christer ViklundDe Helende Reis is een krachtige en effectieve methode om problemen en blokkades op elk gebied in je leven op te lossen.
Zoals beschreven in het boek van Brandon Bays zal Maarten met ons in een geleide meditatie de helende reis maken.
Maarten Steenis is geaccrediteerd Journey Therapeut sinds 2002 en behoort tot de eerst lichting Journey Therapeuten in Nederland.

Datum: 29 maart 2020. Zaal open 13.00 uur, helende reis 14.00-16.30u

Prijs: €25 Voor meer info en opgave: mail  Wil Steevels.

Deze middag wordt georganiseerd door het groepje WARM. WARM (Willy, Anita, Rob en Marian) is ontstaan nadat de Kring van Nieuwetijdstherapeuten is opgehouden te bestaan. De mensen uit de kring hebben allen de opleiding “Ontwikkeling van de Hogere Vermogens” gedaan bij Paula Adelaar en Arij de Jong. Als een feniks uit de as is dit groepje ontstaan, omdat het zo fijn is om gelijkgestemden te ontmoeten.

We zijn een paar keer bij elkaar geweest om te voelen en te brainstormen wat we wilden gaan doen. Niet verwonderlijk kwam het idee naar voren, voor het organiseren van een soort kringdag. Maarten is al eerder bij ons geweest tijdens een kringdag en aangezien dat toen positief ervaren is leek ons het mooi hem te vragen.
Vooraf aan de helende reis is het fijn elkaar even te ontmoeten en een kopje koffie of thee met elkaar te drinken.
Als je het leuk en fijn vindt om erbij te zijn, geef je dan op bij Willy.
Er kunnen maximaal 30 personen in de ruimte.
Uiteraard zijn niet alleen oud-kringleden maar ook andere spiritueel geïnteresseerden van harte welkom!

KaliEen Kus van Kali.

Kali, een Godin uit de Hindoe traditie, staat symbool voor donkerte. Niet de angstaanjagende donkerte van de monsters onder je bed, maar diepe vrouwelijke donkerte waarin alles ontstaat en ook weer oplost. Ze jaagt angst aan omdat ze alles verslindt wat je niet voedt, alles wat je geen goed meer doet. Ze maakt los waar je onnodig aan vast houdt en bijt er de kop van af. Vurig en recht door zee verzwelgt ze alle onoprechtheid, maskers en valse pretenties. Zo brengt ze je naar de diepe, stille en vredige plek in jezelf waar je thuis bent. In deze ceremonie nodigen Mark en Rob je uit om Kali als reisgenote te kiezen. In een sjamanistische drumreis door de windrichtingen kun je samen met Kali naar thema’s in je leven kijken en aanpakken wat je geen goed meer doet.

Je laten kussen door Kali is voor mannen en vrouwen een rijk avontuur.

Lees meer...

For more information look at the various websites.

MichaelMichael Dick background:
Movement practice in continuous studies with Suprapto Suryodarmo since 1988; Amerta Movement Practitioner, appointed Pribadi Art teacher and dialoguer in ’BeWegen’. www.schule-derbewegung.net

Practitioner and guide for Sumarah-Meditation;
practising guidance“ with Laura Romano http://www.sumarah.net
Professional life of an actor, director and performance artist, as well as being lecturer of „elementary teaching and practice for performing arts“.

Lees meer...

Smoking mirror 2Is een filosofie die in bijna alle inheemse culturen in een of andere vorm bestaat. Het is een metafoor voor de illusie van afgescheidenheid. Het is een sjamanistische inwijding en het is een van de meest lastige. Want wanneer je naar de Grote Rook Spiegel gaat, zie je een weerspiegeling van een aspect van je bewustzijn dat om wat voor reden dan ook afgescheiden is. Stukken die je afwijst en demoniseert in jezelf of in de buiten wereld. Dat doen we om het zorgvuldig geconstrueerde beeld dat we van ons zelf hebben gemaakt in stand te kunnen houden. De spiegel nodigt je uit omdat los te laten en in dialoog te gaan met die stukken.

Lees meer...

Ligconcert door Franc Janssen

met klankschalen, tanpoura, (Portugese) gitaar, shrutibox,

zang en boventoonzang

 

Franc Janssen is boventoonzanger en geeft sinds 2004 ligconcerten, waarbij deelnemers

liggend op een matje, meegenomen worden op een klankreis (zie www.boventonen.com).

Met het gebruik van diverse instrumenten in combinatie met (boventoon)zang, ontstaat een breed klankbeeld dat je niet alleen hoort en voelt, maar dat je ook energetisch in trilling brengt waardoor een diepe rust en ontspanning ontstaat.

Een aantal reacties van deelnemers van de afgelopen jaren:

Lees meer...

In de dreamtime medicinelodge ga je op reis in de droomtijd.

Je ligt in een cirkel en onder begeleiding van de trommel en ratel kom je in een lichte trance staat en ga je op reis.
Een reis op zoek naar wie je bent, wat je medicijn is, wat voor jou belangrijk is.
We reizen in de vier windrichtingen onder begeleiding van een totemdier.

Dit is een oude manier van sjamanistisch reizen waarmee je makkelijk voorbij het alledaagse in een andere werkelijkheid komt. Daar is het veel makkelijker om inzicht te krijgen en boodschappen te ontvangen. Antwoorden die vaak veel dichter bij je essentie liggen en direct binnenkomen omdat je ze van binnenuit beleefd.

Voor data en tijden zie de Agenda.

 

 

Klankhealing 2019

Een sjamanistische klankheling is een klankconcert waarbij de deelnemers liggend genieten van de geluiden van de sjamanistische instrumenten. Zoals de trommel, de didgeridoo, ratels, klankschalen en de stem. Met deze klanken wordt er een heerlijk en helend bad van geluid gecreëerd, waarin de vier windrichtingen en de spirit helers worden uitgenodigd om te werken, hierdoor ontstaat er een krachtig ritueel. Dit veld brengt niet alleen diepe ontspanning maar heeft ook een helende werking en voert je mee op een innerlijke reis in de droomtijd.

Lees meer...

Wat is het? 

Trancedans is dansen van binnenuit. Door het dansen wordt je levenskracht wakker gemaakt en schud je dagelijkse beslommeringen van je af. Je gaat uit je hoofd, voorbij het denken. Tijd verdwijnt. Je stelt je open en kunt dicht(er) bij jezelf komen en ontdekken wie je nog meer bent. 

 Door te dansen kun je bijvoorbeeld inzichten krijgen, contact maken met diepere lagen van jezelf, voor heling, om spirit helpers te ontmoeten of gewoon omdat het heerlijk is :-) 

Waar je ook voor danst, trancedans is een oeroude techniek die nog steeds diep in ons leeft en werkt.

Hoe werkt het? 

Je krijgt een blinddoek en het is fijn als je van te voren een intentie hebt waarvoor je wilt dansen. Alle deelnemers zoeken een plekje in de zaal, je kunt op sokken of blote voeten dansen. 

Tijdens de opening van het trancedansen doen we een korte oefening om verbinding te maken met jezelf. 

Daarna mag je je intentie uitspreken in gedachte, doe je de blinddoek op en volgen een paar korte rondes met een ademhalingstechniek die helpt om sneller in trance te raken. 

Trance kan door iedereen anders worden ervaren. Je kunt bijvoorbeeld beelden zien, opgaan in het dansen, diepe emoties beleven, inzichten krijgen, of in extase raken.

Lees meer...

VisionsIn deze cursus maak je kennis met de interessante en bijzondere wereld van het sjamanisme. Je komt in aanraking met, leert een aantal sjamanistische principes en hoe daar mee te werken. De eerste stap daarin is het wakker maken van je energetisch bewustzijn en hoe je dat kunt gebruiken en toepassen. Het wakker maken gebeurt door een aantal initiaties waardoor je makkelijker toegang krijgt tot de verschillende energieën wat je vervolgens daarna zelf kunt oefenen om het je eigen te maken. De avonden of dagen zijn meestal intensief, humorvol en kunnen ook confronterend zijn.
Wat we zullen doen is oa: gronden, smudgen, bescherming (energetische reinigen), krachtdier (empowerment), kristalreis, prayers, offers (trilling verhogen) en trance reizen (informatie en healing).

Voor de actuele data en prijs zie de Agenda.

1x per maand op de woensdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur komen we als kleine groep (5 tot 8 vrouwen) bij elkaar in de studio. De groep is geïnspireerd op het werk van Suprapto Suryodarmo.

Achtergrond
Suprapto woont in Solo op Java, Indonesie. Hij heeft sinds de jaren ’60 zijn Amerta

Lees meer...

Oeroude kennis zit diep in ieder van ons opgeslagen. In deze intensive jaartraining, die dan weer confronterend dan weer humorvol en licht is, wordt door sjamanistische technieken en oefeningen deze kennis weer wakker gemaakt en verbind je je weer met je eigen lijnen van kennis en daarmee met je oorsprong. Het is een ervarings gerichte training zodat je leert om te vertrouwen op je eigen ervaring en je eigen verbinding met spirit.

In 7 weekenden , leer je werken met verschillende energieën, je leert hoe healing werkt en hoe je jijzelf kan beschermen tegen negatieve energieën. Je leert te werken met krachtdieren, het medicijnwiel en kristallen, je leert de kunst van transformatie en manifestatie en nog veel meer.

Op deze avond zullen we een oefening doen zodat je een idee krijgt van de training, en natuurlijk is de avond bedoeld om al je vragen te stellen. Inloop is vanaf 19:45

Voor meer informatie kijk je op www.bearcreek.nl of je kunt ons natuurlijk mailen.