Smoking mirror 2Is een filosofie die in bijna alle inheemse culturen in een of andere vorm bestaat. Het is een metafoor voor de illusie van afgescheidenheid. Het is een sjamanistische inwijding en het is een van de meest lastige. Want wanneer je naar de Grote Rook Spiegel gaat, zie je een weerspiegeling van een aspect van je bewustzijn dat om wat voor reden dan ook afgescheiden is. Stukken die je afwijst en demoniseert in jezelf of in de buiten wereld. Dat doen we om het zorgvuldig geconstrueerde beeld dat we van ons zelf hebben gemaakt in stand te kunnen houden. De spiegel nodigt je uit omdat los te laten en in dialoog te gaan met die stukken.

Lees meer...

MoonsistersDeze serie workshops geeft Camile voor vrouwen die een MaanCirkel willen beginnen, en behoefte hebben aan meer verdieping. We besteden aandacht aan: Het praktische stuk, veiligheid binnen de Cirkel, jouw verhouding met het Hoedster en Leiderschap, het belang van een intentieverklaring, en nog veel meer! Na het volgen van deze workshop weet jij hoe je een MaanCirkel start en draaiende houd! Na het volgen van deze workshop kun je, ter ondersteuning van jouw MaanCirkel, deelnemen aan de HoedstersCirkel die ik ieder kwartaal organiseer. 

Voor data en prijs zie de Agenda

MoonsistersTijdens deze magische workshops boetseer je onder mijn begeleiding een paar handen. Deze worden afgebakken in een keramiek-oven. Hierdoor wordt het een bruikbaar ritueel voorwerp. We onderzoeken het gevende en het nemende aspect van Vader Kosmos en Moeder Aarde. Hoe verhoud jij je hiermee? We gaan aan de slag en maken een ritueel voorwerp waarmee je een invocatie kunt doen tot de Magie van het Leven. 

Voor data en prijs zie de Agenda

MoonsistersLeer in vier dagen jouw persoonlijke krachtplek kennen in het Landschap van jouw Ziel. Ook leer je jouw Kracht(dier)Spirits kennen die horen bij de Vier Windrichtingen en Elementen van het Wiel. Maak contact met jouw MedicijnVrouwenGids. Voor al deze Krachten maken we talismannen. De laatste workshopdag ga je met hulp van je InnerCirkel een healing doen.

Voor data en prijs zie de Agenda

Moonsisters Deze workshops brengen je meer in contact met jouw intuitie en jouw instinctieve natuur. Aan de hand van vier verhalen uit "de Ontembare Vrouw" van C.P. Estes; Vasalisa, La Llorona, La Loba en La Masisposa,  neem je deze essentiële krachten in eigendom. Door middel van creatieve werkvormen gaan we een diep en transformatief proces in. 

Voor data en prijs zie de Agenda

Trancedans logo klein dichtEen keer in de maand een trancedansfeestje.
We dansen langer dan normaal, we maken een altaar. Op het altaar kun je je kristallen, krachtvoorwerpen, maskers etc weer opladen, alles wat op het altaar ligt gaat mee de ceremonie in. Na afloop, als je tijd hebt, delen we eht meegebrachte lekkers.

Als je nog niet eerder getracedanst hebt kun je beter eerst een keer op de woensdagavond komen.

Trancedans is dansen van binnenuit. Het is je beschikbaar maken voor wat er in jou geleefd of gekend wil worden. Door het dansen op wereldmuziek en -ritmes wordt de levenskracht wakker gemaakt. Door deze energie te dansen kunnen diepere lagen in je aanbod komen. Door de duisternis van de blinddoek kun je je helemaal overgeven aan de dans zonder dat je zorgen hoeft te maken of je het goed doet of wat anderen van je denken. De tijd verdwijnt en je bent vrij om heel dichtbij jezelf te komen, voorbij het denken en op te gaan in het wezen dat je bent.

Lees meer...

Etienne Amand Kennismaken met meditatieve eutonie
Tijdens deze dag ontdek je of de meditatieve eutonie een ondersteuning voor jou kan zijn op de weg naar meer levenskwaliteit in het
leven van elke dag. Je krijgt een grondige info over:
– wat is eutonie
– wat is tonus en tonusregulatie
- wat is meditatieve eutonie
– wat betekent eutoon leven
– hoe wordt er geoefend.
Vier basissleuteloefeningen worden aangeboden en begeleid, zodat men zich doorheen de ervaring een precies beeld kan vormen van wat het is en
tevens kan invoelen of deze behoedzame oefenweg bij jou past.

Etienne Amand

Heeft 35 jaar eutonie-ervaring en is 30 jaar actief als eutonieleraar.
Hij is medegrondlegger van de meditatieve eutonie.
In Gent(B) heeft hij een eigen begeleidingspraktijk voor geïntegreerde levenskwaliteit (Eudesse).
Zijn begeleiding is vooral toegespitst op: eutoniepedagogie en -therapie, omgaan met stress, omgaan met levensvragen.

Lees meer...

Ezio Tangini5

Workshop led by Ezio Tangin
Haarlem, 4th-6th October 2019

Costs:
€ 85 for the entire workshop
€ 70 for two days
€ 45 for one day

Save money by booking early…
€ 65 early bird for the entire workshop (registration before September 19th)
€ 55 early bird for two days (registration before September 19th)

 CONTENTS OF THE WORKSHOP:

The work investigates the nature of the stage action as a condition of its determination and manifestation. Matter and time are the fundamentals. 

Lees meer...

Nieuwe maanNieuwe MaanCirkel voor Vrouwen door Camile Smeets Deze maancirkel is besloten. Aan het begin van het jaar is de cirkel geopend en kunnen er vrouwen instromen. 
 
Een Maancirkel is een spirituele reis die je samen maakt en waarin ruimte is voor iedereen om zich persoonlijk te ontwikkelen. Hiervoor is de veiligheid van een besloten cirkel nodig.
 
Nieuwe maan valt precies tussen twee volle manen in en is op dat moment onzichtbaar en donker. Dit is een krachtig moment om te reflecteren en intenties te planten voor de komende maan(d).
 
Voor data en prijzen zie Agenda.

Ligconcert door Franc Janssen

met klankschalen, tanpoura, (Portugese) gitaar, shrutibox,

zang en boventoonzang

 

Franc Janssen is boventoonzanger en geeft sinds 2004 ligconcerten, waarbij deelnemers

liggend op een matje, meegenomen worden op een klankreis (zie www.boventonen.com).

Met het gebruik van diverse instrumenten in combinatie met (boventoon)zang, ontstaat een breed klankbeeld dat je niet alleen hoort en voelt, maar dat je ook energetisch in trilling brengt waardoor een diepe rust en ontspanning ontstaat.

Een aantal reacties van deelnemers van de afgelopen jaren:

- ‘Heerlijke muziek. Vooral de klankschalen en gitaar, heel subtiel. Zang ook mooi.’

- ‘Ik heb erg genoten, het was ontroerend en het gaf me inspiratie en energie.’

- ‘De klankschalen maakten op mij de meeste indruk. Ik vond ook de variatie erg mooi.’

- ‘Liggend luisteren voegde een hele belangrijke dimensie toe.’

- ‘De afstemming tussen klank-instrument-energie heeft me geraakt.’

- ‘Ik heb nieuwe inzichten op levensvragen gekregen.’

Franc is al meer dan 25 jaar gepassioneerd door boventonen. Eerst heeft hij workshops gevolgd bij Michael Vetter en al snel daarna bij Borg Diem Groeneveld. Met hem en Frans van Velsen† vormde hij tussen 1993 en 2001 het Boventoontrio. In 1998 is van het Boventoontrio de cd “Kentering” verschenen. In 2014 heeft hij een solo cd opgenomen: “Klankschepper”. Het is de neerslag van stukken die hij de afgelopen jaren tijdens zijn ligconcerten bij festivals, Muziekherfstweken en in diverse yogacentra heeft gespeeld en gezongen.

Naast ligconcerten geeft Franc ook workshops boventoon zingen in Haarlem.

Voor data en prijzen zie Agenda.

 

In de dreamtime medicinelodge ga je op reis in de droomtijd.

Je ligt in een cirkel en onder begeleiding van de trommel en ratel kom je in een lichte trance staat en ga je op reis.
Een reis op zoek naar wie je bent, wat je medicijn is, wat voor jou belangrijk is.
We reizen in de vier windrichtingen onder begeleiding van een totemdier.

Dit is een oude manier van sjamanistisch reizen waarmee je makkelijk voorbij het alledaagse in een andere werkelijkheid komt. Daar is het veel makkelijker om inzicht te krijgen en boodschappen te ontvangen. Antwoorden die vaak veel dichter bij je essentie liggen en direct binnenkomen omdat je ze van binnenuit beleefd.

Voor data en tijden zie de Agenda.

 

 

Michael TelaparyDe Indianen fluit is één van de oudste instrumenten op aarde. De tonen van de fluiten worden al duizenden jaren gebruikt vanwege de helende werking op het lichaam en de geest.  Door de pentatonische schaal laat de Indiaanse fluit zich zeer gemakkelijk bespelen.

Voor deze workshop heb je GEEN muzikale achtergrond nodig en is geschikt voor zowel beginners als semi-gevorderden!

Tijdens de workshop leer je heel snel op intuïtieve manier hoe je de fluit kunt bespelen.

Verder zal Michael alle mogelijke speciale effecten die hij

Lees meer...

Wil jij weten waarom je keer op keer weer op een zelfde thema of probleem botst, waar je maar geen helderheid in krijgt en dat je verhindert voluit te leven? Dan nodig ik je uit voor een kennismakingsworkshop (familie)opstelling!

Een opstelling is voor iedereen die zakelijk of privé vastloopt in terugkerende thema’s en patronen. Door een opstelling voel, zie en ervaar je wat er werkelijk aan de hand is: je krijgt namelijk de onzichtbare onbewuste processen en patronen in jouw ‘systeem’ (bijv. familie, organisatie, vriendengroep enz) te zien, terwijl je letterlijk tussen de mensen of thema’s uit jouw ‘systeem’ staat. Hierdoor beleef je fysiek de dingen die je normaal zou analyseren en bestuderen en begrijp je het niet alleen met je hoofd, maar in je hele wezen. De inzichten kun je gebruiken om direct praktische stappen te maken in je dagelijks leven.

Lees meer...

Klankhealing 2019

Een sjamanistische klankheling is een klankconcert waarbij de deelnemers liggend genieten van de geluiden van de sjamanistische instrumenten. Zoals de trommel, de didgeridoo, ratels, klankschalen en de stem. Met deze klanken wordt er een heerlijk en helend bad van geluid gecreëerd, waarin de vier windrichtingen en de spirit helers worden uitgenodigd om te werken, hierdoor ontstaat er een krachtig ritueel. Dit veld brengt niet alleen diepe ontspanning maar heeft ook een helende werking en voert je mee op een innerlijke reis in de droomtijd.

Lees meer...

In deze cursus maak je kennis met de interessante en bijzondere wereld van het sjamanisme. Je komt in aanraking, leert een aantal sjamanistische principes en hoe daar mee te werken. De eerste stap daarin is het wakker maken van je energetisch bewustzijn en hoe je dat kunt gebruiken en toepassen. Het wakker maken gebeurt door een aantal initiaties waardoor je makkelijker toegang krijgt tot de verschillende energieën wat je vervolgens daarna zelf kunt oefenen om het je eigen te maken. De avonden of dagen zijn meestal intensief, humorvol en kunnen ook confronterend zijn.
Wat we zullen doen is oa: gronden, smudgen, bescherming (energetische reinigen), krachtdier (empowerment), kristalreis, prayers offers (trilling verhogen) en trance reizen (informatie en healing).

Voor de actuele data en prijs zie de Agenda.