Smoking mirror 2Is een filosofie die in bijna alle inheemse culturen in een of andere vorm bestaat. Het is een metafoor voor de illusie van afgescheidenheid. Het is een sjamanistische inwijding en het is een van de meest lastige. Want wanneer je naar de Grote Rook Spiegel gaat, zie je een weerspiegeling van een aspect van je bewustzijn dat om wat voor reden dan ook afgescheiden is. Stukken die je afwijst en demoniseert in jezelf of in de buiten wereld. Dat doen we om het zorgvuldig geconstrueerde beeld dat we van ons zelf hebben gemaakt in stand te kunnen houden. De spiegel nodigt je uit omdat los te laten en in dialoog te gaan met die stukken.

 

In deze avond workshop maken we kennis met de spiegel en wat deze spiegelt.
De reflectie laat je zien wat je aan het worden bent. Het is een gelegenheid om met die afgewezen stukken in dialoog te gaan, ermee samen te smelten en dan los te laten of te transformeren. Het is nodig om het eerst te accepteren, anders kun je het niet transformeren of vrijgeven. Je kunt ervoor kiezen om het te transformeren of om het vrij te geven. Transformeren is moeilijker maar ook een stap naar je persoonlijke kracht.

Dit is een workshop voor mensen die bereid zijn om diep in hun eigen schaduw te kijken.

Dit kan een verontrustende maar ook een heel bevrijdend proces zijn. Verontrustend omdat je aspecten van jezelf aandacht geeft waar je niet van kunt voorstellen dat er ruimte voor kan/mag bestaan. Bevrijdend omdat achter al die schaduw een stuk licht zit wat eindelijk kan gaan stralen. Het is een reis die je niet licht maakt en vraagt of je eerlijk met jezelf wilt zijn. Want als je eerlijk bent zul je zien dat veel van je acties ego gebaseerd zijn. Hoe vaak handel je uit liefde, waarheid en hoe vaak handel je uit angst. En meestal werkt dat niet echt geweldig in je leven. Vaak is de angst voor de schaduw de grootste angst. Dit is geen moraliserende workshop maar een stap waarmee je stukken uit de schaduw kunt halen en ze omzetten in een kwaliteit bv kracht, passie, zachtheid.

Ervaring met energetisch werk is een voorwaarde voor deze workshop.

Voor data, tijden en prijs zie de Agenda.