drie hoek psychische flexibiliteitDe MindfulnessPLUS training (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor psychische flexibiliteit om anders om te gaan met stress, depressie en angst. Mindfulness is hierbij een van de vaardigheden die geleerd wordt.

ACT therapie of ‘acceptatie en commitment therapie’ is een innovatieve, luchtige en warme wetenschappelijk bewezen vorm van gedragstherapie waarbij het veranderen van je dagelijks leven op de voorgrond staat. ACT is gericht op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. Deze flexibiliteit bepaalt hoe je omgaat met negatieve gedachten, onaangename gevoelens en (lichamelijke) ervaringen. Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker je kunt omgaan met de moeilijke ervaringen die je tegenkomt en hoe beter je je leven kunt invullen op basis van de dingen die jij waardevol en/of belangrijk vindt. Je leert hoe je een waardevol en zinvol leven kunt leiden.

 

In de training onderzoek je hoe je nu omgaat met negatieve gedachten en emoties. Leer je nieuwe vaardigheden om er anders mee om te gaan en ontdek je wat voor jou belangrijk is. Om vervolgens stappen te zetten om te veranderen wat je wilt veranderen (commitment), en te accepteren wat je niet kunt veranderen (acceptatie).

N.B. Je kunt de training volgen met of zonder ervaring van Mindfulness.

Kosten
Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €75 tot max. €300.

Coronaproof – Ons coronaprotocol waarborgt jouw en onze veiligheid, o.a. door 1.5 meter afstand te houden en zorgzaam om te gaan met onze materialen.

Opgeven en meer informatie via: stresswise.nl/act-therapie-of-training/

 

sylviavannierop399kb 1Sylvia van Nierop de trainer/coach

Sylvia van Nierop is ACT (creatief) coach en psychosociaal therapeut in opleiding. Ze geeft individuele en groepstrainingen op basis van ACT en creativiteit aan o.a. mensen met kanker via diverse inloophuizen, uit haar eigen praktijk ‘Thuisreis’ en als partner van StressWise.

Meer informatie over Sylvia www.thuisreis.com