Sabrina zw

Wat is het? 

In de Cacao ceremonie wordt je uitgenodigd contact te maken met je hart en je lichaam. We drinken gezamenlijk een beker cacao. Deze rauwe cacao is van hoge kwaliteit, met grote zorg en intentie geteeld. 

De cacao spirit is een zachte energie die je op een subtiele, liefdevolle manier in staat stelt waar te nemen wat er in jou afspeelt. Het versterkt het gevoel van verbinding met onszelf, elkaar en de omgeving. Hierin is ook ruimte om vergeten stukken te herontdekken. Door het drinken van Cacao kun je gemakkelijker afdalen van je hoofd naar je hart. 

Hoe werkt het? 

We starten de ceremonie met het opzetten van de ceremoniële ruimte. We openen de windrichtingen en nodigen de spirit van de Cacao uit waarna we onze persoonlijke intenties zetten. Daarna drinken we de heilzame cacao. 

Dit is rauwe Cacao bereid met kruiden. Om de kracht van de Cacao spirit optimaal te gebruiken zullen we na het drinken van de Cacao een meditatie/ journey doen. 

Vervolgens zijn we gezamenlijk in stilte, zingen we mantra’s, of wordt er gedanst, afhankelijk van de de behoefte en energie van het moment.  

Hoe bereid ik me voor op een Cacao ceremonie?

Het is verstandig om de dag voor de ceremonie geen koffie of cafeïne houdende dranken te drinken. Zo kan de cacao beter worden opgenomen door het lichaam. 

We adviseren je om op de dag van de ceremonie alleen lichte maaltijden te gebruiken zodat er niet veel energie gaat naar het verteren van het voedsel.
De Cacao geeft geen hallucinerend effect. 

Voor wie is het?

Iedereen is welkom