Sabrina zw

In de Cacao ceremonie wordt je uitgenodigd contact te maken met je hart en je lichaam, en vergeten stukken te herontdekken. 

De Cacao spirit is een zachte energie en een echte hartopener die je op een hele subtiele liefdevolle manier in staat stelt waar te nemen wat er in jou afspeelt. Door het drinken van Cacao kun je gemakkelijker afdalen van je hoofd naar je hart. Het versterkt het gevoel van verbinding met onszelf, elkaar en de omgeving.

De Cacao ceremonie

We starten de ceremonie met het opzetten van de ceremoniële ruimte. We openen de windrichtingen en nodigen de spirit van de Cacao uit waarna we onze persoonlijke intenties zetten. Daarna drinken we 42 gram van de heilzame cacao. 

Dit is rauwe Cacao bereid met kruiden. Om de kracht van de Cacao spirit optimaal te gebruiken zullen we na het drinken van de Cacao een meditatie/ journey doen. Hierna wisselen we stilte en meditatie af en voelen we gezamenlijk waar de behoefte ligt en kunnen daarop ingaan, dit kan zijn mantra zingen, dansen of gewoon stil zijn.

Ceremoniële Cacao

Tijdens de workshop wordt er gebruik gemaakt van ‘ceremoniële cacao’. Dit is cacao van een hoge kwaliteit die met grote zorg en intentie (om gebruikt te worden voor ceremonie)  is geteeld, behandeld en verwerkt. Ceremoniële cacao bezit nog alle voedingsstoffen in tegenstelling tot ‘normale’ bewerkte cacao.

Hoe werkt de Cacao

De Cacao werkt op verschillende niveaus; fysiek, emotioneel en spiritueel.

Fysiek: Onderzoek heeft aangetoond dat Cacao de allerhoogste concentratie antioxidanten bevat. En antioxidanten geven een geweldige boost aan ons immuunsysteem. Daarnaast bevat het mineralen als  magnesium, ijzer, zink en chroom.

Emotioneel: Cacao bevat tryptofaan wat verantwoordelijk is voor het geven van een boost aan de serotonine levels wat een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel geeft. Ook zijn er in Cacao stoffen te vinden die vrijkomen tijdens de natuurlijke high bij het sporten en als we verliefd zijn.

Spiritueel; De cacao helpt ons terug te keren naar onze natuurlijke staat van zijn, vanuit je hoofd naar je hart en het voelen.Ze opent en schoont de energiekanalen voor creativiteit en wijsheid. In dit proces worden soms ook jouw onbewuste overtuigingen en schaduw aspecten naar boven duwt zodat die kunnen helen en transformeren het licht 

‘Food of the Gods’

De Cacao wordt in Midden en Zuid Amerika al eeuwen beschouwt als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen. De Cacao komt van de Theobroma Cacao wat de officiële naam van de cacaoboom is. Theo betekent god en broma betekent eten. In de Maya spiritualiteit waren het geven van offers aan de goden een heel belangrijk onderdeel van de traditie. Omdat Cacao zo’n sterke en heilige plant is, was het meest waardevolle gebruik ervan niet alleen om het te drinken tijdens speciale gelegenheden maar om het als voedsel aan de geesten aan te bieden. 

Een inheemse mythe zegt dat wanneer de aarde en haar bevolking uit balans is, de heilige cacao uit het regenwoud komt om de harten van de mensen te openen en deze planeet terug te brengen naar een staat van harmonie en balans.

Hoe bereid ik me voor op een Cacao ceremonie?

Het is verstandig om de dag voor de ceremonie geen koffie of cafeïne houdende dranken te drinken. Zo kan de cacao beter worden opgenomen door het lichaam. Je zou ook erg misselijk kunnen worden als je cafeïne en rauwe cacao samen gebruikt.

We adviseren je ook om op de dag van de ceremonie alleen lichte maaltijden te gebruiken zodat er niet veel energie gaat naar het verteren van het voedsel.

De Cacao geeft geen hallucinerend effect. Als je zwanger bent, borstvoeding geeft, hartklachten of problemen met je bloeddruk hebt of antidepressiva gebruikt, dan is het verstandig om niet de volledige drank te drinken

Contra-indicaties

  • Mensen die SSRI’s (antidepressiva) gebruiken. In combinatie met een ceremoniële dosis Cacao kan dit (heftige) hoofdpijn veroorzaken.
  • Mensen met een hartaandoeningen, door het verwijderen van vaten kan men last krijgen van hartkloppingen.