“A circle of women may be the most powerful force known to humanity. If you have one, embrace it. If you need one, seek it. If you find one, for the love of all that is good and holy, dive in. Hold on. Love it up. Get naked. Let them see you.Let them hold you. Let your reluctant tears fall. Let yourself rise fierce and love gentle. You will be changed. The very fabric of your being will be altered.” – Jeanette LeBlanc

maanWat is een vrouwen MaanCirkel?

Nu vraag je je wellicht af ‘wat is nou eigenlijk een vrouwen maancirkel? Vrouwencirkels bestaan al eeuwen in verschillende vormen. Zo zijn er bijvoorbeeld rode tenten, maar ook maancirkels meditatiecirkels, etc. Wat al deze cirkels met elkaar gemeen hebben is dat de vrouwen in een kring bij elkaar zitten. De kring symboliseert en zorgt voor gelijkwaardigheid. We zijn allemaal verschillend, hebben onze eigen unieke kwaliteiten, wijsheid, ervaringen en toch zijn we allemaal verbonden, samen één.

De cirkel biedt de vrouwen erin een ‘sacred space’, een veilige ruimte waar ze kunnen delen, uitwisselen, leren en groeien. Een plek waar alle rollen achter je gelaten kunnen worden, de maskers mogen af en je mag jezelf volledig laten zien. Een plek waar je al je krachten en je kwetsbaarheden mag laten zien, waar je mag ervaren dat je gedragen en geliefd wordt en volledig mag zijn wie je op dat moment bent.

Tijdens de maancirkel verbinden wij met de natuur en haar kracht. Middels rituelen maken we contact met de energie van de maan en gaan we diep in onszelf. Dit vanuit verbinding met jezelf en de zusters in de cirkel. Zo wordt jouw vrouwenkracht geactiveerd en gedragen in zusterschap.

In de MaanCirkel wordt een oeroude energieveld geactiveerd en bekrachtigd omdat vrouwen zich in zusterschap verbinden, elkaar ondersteunen en versterken. Dat is een healing in het persoonlijke veld maar ook in het collectieve veld.

Een ‘sister’ geeft jou geen antwoorden, maar wel de ruimte en de mogelijkheid om te voelen. Je ervaart dat alles wat in jou leeft er gewoon mag zijn, alles mag besproken worden. Zij deinst niet terug voor ongemak of confronterende vragen die jou de weg naar binnen wijzen en de mogelijkheid bieden tot inzichten te komen over jezelf.

Onze intentie is om van de vrouwen MaanCirkel de ideale plek te maken om alle aspecten van jezelf als vrouw te verkennen, erkennen of herkennen. Een plek waar je thuis kan komen bij jezelf, een plek waar ruimte is voor jou om dichter bij jezelf te komen, omringd en gedragen door andere vrouwen. In contact met de energie van moeder natuur en moeder maan.

Aho, wees welkom

Keren ♡ Healing Bear Woman & Sabrina Silver Star