Bud en Rona komen dit weekend vertellen over de geschiedenis en oorsprong van Chanunpa - de vredes Pijp.
Daarna zal Bud ons, met zijn rijke ervaring als pijpenmaker, begeleiden in het maken van onze eigen Pijp.
De cursus wordt afgesloten met een korte introductie van de Ceremonie van pijproken.

In een antwoord op een vraag over het roken.
Zij gebruiken zelf geen tabak maar Kinnik-Kinnik dat is een traditioneel mengsel van Bear Berry, Red Willow, Osha Root, Mullin and Yerba Santa. Dat wordt ook niet over de longen gerookt alleen in de mond omdat als je de rook inhaleert dan komen de prayers je lichaam in en wordt je ook persoonlijk verantwoordelijk voor de gebeden en dat is niet wat je wilt.

Alle materiaal voor de Pijp zoals steen, romp en gereedschap wordt verstrekt en is inbegrepen in de prijs. De cursus wordt gesproken in het Engels en zal als het nodig is worden vertaald in het Nederlands.

Bud Johnston is een toegewijde “Elder”, pijpenmaker, verteller en kunstenaar. Hij is de voorzitter van de "Hoeders van de Heilige Traditie van Pipemaking". Bud werkt al meer dan 20 jaar voor het “Behoud van traditionele waarden” en geeft de kennis rond de heilige pijp door.

Rona Johnston is een veelzijdig kunstenaar en beheerst vele Indiaanse ambachten. Al meer dan 30 jaar werkt Rona met de fluiten in de meest uiteenlopende variaties en heeft al vele cursussen geleid in binnen- en buitenland.

Gezamenlijk zetten ze zich in voor de autochtone non-profit organisatie "bewaarders van de heilige traditie van Pipemaking "in Pipestone, Minnesota. Daar hebben ze ook hun winkel met Indiaanse producten en samen bieden ze vele workshops en presentaties aan over de gehele wereld.

Mee te nemen : kleding die vuil mag worden, werkhandschoenen en een boekje om aantekeningen te maken.
Aanmelding is bindend en enkel geldig na betaling van het hele cursus bedrag

Voor meer informatie over Bud en Rona en de "bewaarders van de heilige traditie van
Pipemaking "is te vinden op www.pipekeepers.org.

Wij verheugen ons op jullie komst, Aho!