1x per maand op de woensdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur komen we als kleine groep (5 tot 8 vrouwen) bij elkaar in de studio. De groep is geïnspireerd op het werk van Suprapto Suryodarmo.

Achtergrond
Suprapto woont in Solo op Java, Indonesie. Hij heeft sinds de jaren ’60 zijn Amerta

Movement ontwikkeld. Suprapto Suryodamo is performance kunstenaar, bewegingsleraar en beoefenaar van meditatie. Hij ontwikkelde zijn methode, Amerta Movement, gedurende de afgelopen 30 jaar. Hij geeft les en voorstellingen in Indonesië, Europa, de Verenigde Staten, Australië en de Filippijnen. Amerta is diep geworteld in de Javaanse cultuur, met haar spirituele rituelen en artistieke tradities. De beoefening ervan is een mengeling van creatieve expressie en persoonlijk groei. In zijn werk gaat Pak Prapto de dialoog aan met de natuur en spirituele plaatsen (zoals tempels). Al bewegend onderzoekt hij de eigenheid van het individu en diens diverse culturele achtergronden. Als danser ervaar je jezelf als deel van de natuur en kun je eveneens in contact komen met de wortels van je eigen cultuur en die van je medemens. Wanneer we, wat Pak Prapto 'finding proportion' noemt, beoefenen, kunnen we een veranderende houding vinden in ons zelf en in ons leven. We leren onze mogelijkheden en onze beperkingen te accepteren. De Levensenergie, komt weer tot onze beschikking. Deze energie kan ons helpen open te staan voor nieuwe mogelijkheden en te leven met een adequate spanning. Er komt ruimte voor speelsheid, vreugde en creatieve expressie.

Ochtendgroep
We starten de ochtend door aan te komen in de ruimte, in je lichaam. Er is geen vaste vorm, je kunt jouw eigen impulsen, behoeften, beweging en geluid opmerken en volgen en tegelijkertijd bewust te zijn van de ruimte en de anderen in de ruimte. Van hieruit kunnen er vragen ontstaan: zal ik blijven of gaan? geven of nemen? in het midden of aan de kant? zal ik toegeven aan?
Onze houding is altijd aanwezig in de manier waarop we bewegen en we kunnen hier meer bewust van worden en hiermee experimenteren. Omdat iedereen begint met wat er op dat moment aanwezig is, kunnen er tegelijkertijd in de ruimte zeer verschillende bewegingen zichtbaar worden.
In de ronde die daarna volgt delen we onze ervaringen en we kiezen als een “peergroup” een thema voor de rest van de ochtend.
Heb je belangstelling om een proefles te volgen, dan ben je welkom.
Je kunt een @ sturen naar Karin van Rooij , ook als je nog aanvullende informatie wilt.