Een laagdrempelige cursus van zeven avonden, bedoelt voor als je wel opzoekt bent naar meer diepgang in je leven maar huiverig bent voor al te veel poespas. Ieder avond heeft een thema met oefeningen die diepgaand kunnen werken. Uiteindelijk gaat het om jou en wat jij ermee doet.

De cursus wordt gegeven door Mark Hoek
Data: 6 juni t/m 18 juli van 20- 22:15 uur. Prijs is  € 105,- voor 7 avonden.

Thema's:

Instapcursus spiritualiteit

Een laagdrempelige cursus van zeven avonden met ieder een verschillend thema, bedoelt voor als je wel opzoekt bent naar meer diepgang in je leven maar huiverig bent voor al te veel poespas. Ieder avond heeft een thema met eenvoudige oefeningen die wel diepgaand kunnen werken. Uiteindelijk gaat het om jou en wat je ermee doet.

Verhoog je trilling.
Op deze avond sta je stil bij het belang om positieve actie te ondernemen om niet in een negatieve sfeer te blijven hangen. Vaak blijven we in een lage stemming terwijl dat niet echt meer nodig is. Bv vanuit gewoonte, dingen die we niet loslaten terwijl het eigenlijk al lang voorbij is. Vaak kun je dit makkelijk shiften door positieve actie te ondernemen.

We werken op deze avond met dankbaarheid, vergeving en positieve actie.

In contact met je lichaam.
Je lichaam is zoveel meer dan alleen een skelet met vlees waarmee je door het leven beweegt. Het is een bron van wijsheid, van plezier en is de klankkast voor onze gevoelens waardoor deze veel meer diepte krijgen. Doordat we steeds meer en meer in het hoofd zijn gaan leven is het luisteren naar je lichaam iets wat we alleen nog doen als het te laat is. Met ontspanningsoefeningen eenvoudige aanraakoefeningen openen we het lichaam zodat het meer en meer aanwezig wordt in ons bewustzijn.

Authenticiteit en wat wil ik nou eigenlijk
Door alle tegenstrijdige invloeden van buiten is het makkelijk om je eigen spoor kwijt te raken. Hierdoor leef je misschien wel een goed leven maar blijft er toch iets knagen van is dit nou alles?
Op deze avond richten we onze aandacht naar binnen en gaan op zoek naar wat je eigenlijk wil. Vaak is dat het volgen van het heimwee gevoel totdat je weer thuis bent.
Wil je zelf meer echt zijn en authentiekere contacten hebben dan is de eerste stap eerlijk naar jezelf zijn. Eerlijk zijn naar je mooie maar ook naar je donkere kanten. Durven onderzoeken waar je nou echt naar verlangt. Hierdoor wordt je uitgedaagd om meer aanwezig te durven zijn en te gaan staan voor wat jij wilt. Een bevrijdende en spannende
avond.

Welkom heten.
In veel oorspronkelijke culturen wordt er veel belang gehecht aan het juist welkom heten van het pasgeboren kindje. Bij ons begint het belang daarvan nu pas een beetje te dagen. Veel van ons lopen rond zonder echt goed welkom geheten te zijn op deze aarde en vinden het dan moeilijk om hun draai te vinden. Op deze avond gaan we elkaar welkom heten op Aarde. De bedoeling is dat het een gevoel is wat je met je meedraagt en daarmee een innerlijke kwaliteit van jezelf die je eventueel kunt delen.

Leven vanuit je hart.
Het klinkt zo mooi maar hoe doe je dat. Hoe ga je dan met vervelende situaties om en verlies je jezelf dan niet? Leven vanuit je hart is een keuze. Een keuze die je steeds opnieuw maakt en begint met trouw te zijn aan jezelf. Het is nml in liefde leven inclusief jezelf en niet ten koste van jezelf.

Verdergaan.
Soms is er iets gebeurt waardoor we niet meer verder kunnen. Als of je leven bevroren is geraakt op een moment of fase en dat daarna er een soort sluier over alles is gekomen. Soms omdat er iets je is overkomen, soms omdat je iets stoms hebt gedaan. Dit moment/fase vraagt om aandacht en dan om het te offeren, zodat je opnieuw verder kunt. Een avond over rouwen, loslaten, vergeven en verdergaan.

Het hogere., je visioen en je intuïtie
Heb je het idee dat je iets moet doen in dit leven? Alsof er meer moet zijn, maar wat…
Op deze avond ga je op zoek naar de rode draad die door je leven loopt. Daarvoor doen je een beroep op je intuïtie. Over het algemeen gebruiken we onze intuïtie veel meer dan je door hebt. Hoe vaak neem je niet een beslissing en vervolgens ga je nadenken waarom dat het een goede beslissing is. Het komt niet veel voor dat mensen eerst nadenken en dan pas beslissen. Maar vaak zit er een beperking of een ondermijnende gedachte waardoor je intuïtie er toch naast gaat zitten. Het is dan eigenlijk niet meer dan logisch om je intuïtie dan verder te onderzoeken en te ontwikkelen zodat je meer en meer de grenzen en kunnen van je intuïtie leert ontdekken.

Het goddelijke en hogere sferen is vaak geclaimd door godsdiensten en allerlei sektes. Voordat je het weet zitten daar dan allerlei voorschriften en geboden aan vast. Dingen waar je je aan moet houden om het goed te doen. Dan gaat al snel het contact verloren en wordt dat vervangen door schuld en boete of zelfgenoegzaamheid van zie mij iets goed doen. Terwijl veel mensen vaak als kind al een eigen verbinding hebben met het goddelijke. Op deze avond gaan we je eigen verbinding weer wakker maken.

De cursus wordt gegeven door Mark Hoek.